sâmbătă, 18 august 2018

Cum se poate trata artroza?


Artroza este o boala care poate afecta, de cele mai multe ori, pe cei trecuti de prima tinerete, insa exista si multe exceptii in acest sens, motiv pentru care inca de la primele semne este important sa se apeleze la ajutorul specialistilor. Consultatiile sunt simple si presupun ca medicii sa inspecteze incheieturile pentru inflamatii, iar in functie de tipul artritei suspecte, va fi nevoie de efectuarea a diferite teste amanuntite.

Unul dintre acestea este reprezentat de testele de laborator intrucat prin analizarea a diferite tipuri de lichide din corp se poate indica tipul artritei, iar aici putem aminti de sange, urina sau lichidele din zona incheieturilor. De asemenea, nu trebuie omise nici radiografiile prin care specialistii vizualizeaza osul, pierderile de la nivelul cartilajului, dar si primele semne ale artrozei si nu numai. Se mai poate folosi si computerul tomograf, care aduce o vizualizare mai in amanunt atat a oaselor, cat si a tesuturilor inconjuratoare. Nu trebuie omise nici ultrasunetele care reprezinta o tehnologie noua si eficienta folosite de medici din intreaga lume.

Medicamente
Exista tratament artroza care se bazeaza pe administrarea a diferite medicamente precum analgezicele care ajuta la reducerea durerilor, insa acestea nu au vreun efect asupra inflamatiilor, motiv pentru care de multe ori se apeleaza la alte tipuri de medicamente care sa aiba efect si in cazul inflamatiilor. Eista unele medicamante care incetinesc sau opresc sistemul imunitar care ataca incheieturile, dar o solutie noua entru tratarea artrozei este reprezentata de niste medicamente speciale care au in componenta diferite molecule care au legatura cu modul in care raspunde organismul la diferite probleme. Si costicosteroizii ajuta la reducerea inflamatiilor, iar acestia pot fi administrati pe cale orala, fie injectati direct in incheieturile dureroase.
Diferite terapii
Uneori este nevoie de terapii fizice care sa ajute la tratarea a diferite forme de artroza, fie niste simple exercitii se pot dovedi utile pentru intarirea muschilor din jurul incheieturilor, fie se poate apela la interventii chirurgicale care sunt puse in practica atunci cand masurile conservative se dovedesc a fi ineficiente. O alta solutie care merita luata in calcul este reprezentata de repararea articulatiilor prin intermediul unei interventii chirurgicale care nu este complexa, ci presupune efectuarea unei mici incizii.
Totodata, articulatiile pot fi inlocuite cu unele artificiale, aceasta fiind o solutie la care se apeleaza in cazul in care varianta amintita anterior nu este eficienta si este intalnita adesea in cazul genunchilor si soldurilor. Nu trebuie omisa nici posibilitatea de a apela la solutii mult mai moderne, care presupun inserarea in zonele afectate a unor seruri speciale, pregatite in laborat, iar aceasta este considerata a fi o varianta foarte eficienta, moderna, care poate fi pusa in practica in toate cazurile, motiv pentru care merita luata in calcul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu